Használtgépek beszámításával és értékesítésével 1996 óta, a gépüzletág megalakulása óta foglalkozik az Axiál Kft. Kezdeteben ez évente néhány gépre korlátozódott, majd a 2000-es évektől kezdett az igény dinamikusan növekedni. A tevékenység 2002-ig a gépüzletág keretein belül folyt. A Claas üzletág 2001-es megalakulása, a kombájnok nagy dababszámban való megjelenése 2002-ben életre hívta az önálló használtgép üzletágat. Az üzletág feladata a használtgépek felértékelése és értékesítése volt, hogy ezzel az újgép értékesítést támogassa.

A 2002-es megalakulás óta 10.000 db feletti használt gépet értékesítettünk és 30.000 db feletti gépfelmérést végeztünk. A felmérések miatt a tevékenységet 5 telephelyen országosan végezzük, bajai központtal, hogy közelebb legyünk a partnerekhez. 
Az évek során szerzett tapasztalatainkra építettük később több szolgáltatásunkat, mint az értékbecslés, gépinfó szolgáltatás, bizományos értékesítés.

A feladatunk ma is az eredeti szándék szerint az újgép értékesítés támogatása azáltal, hogy az újgép vásárlók használtgépeit igény esetén felmérjük, értékbecslést adunk rá, beszámítjuk és újra értékesítjük. A különbség a kezdetekhez képet mégis óráiási, mert egy átlagos használtgép értéke 2002-ben 2.5 millió forint volt, ma pedig 9.5 millió forint. A kombájnok, vagy a traktorok esetében ez a növekedés még szembetűnőbb, mert kombájn esetében ez 3.7-ről 24 millióra emelkedett, míg traktoroknál 1,7 millióról 14 millióra. Kihívást jelent ugyanakkor az árak és készletek mellett az egyre összetettebbé váló gépek felmérése, állagmegóvása, javítása is, vagy az egyre nagyobb méretű gépek mozgatása az indulás óta többszörösé emelkedett logisztikai költségek mellett.
A 17 év alatt a számunkra legfontosabb vevői igények is nagyon megváltoztak. Mást és más állapotban kívánnak már vásárolni a mi vásálóink is. Amikor tehát felmérünk, értékbecslünk, veszünk, akkor elsősorban a vevői igények alapján tesszük, amiben jelentős tapasztalat gyűlt össze a 23 fős csapatunkban.


Legújabb szolgáltatásunk, a bizományos értékesítés több formáját is a logisztikai és finanszírozási költségek emelkedése hívták életre, ahol ráadásul az eladói igényei kapnak nagyobb teret a kínálati ár meghatározásában.

Baja centrum:

Baja

Baja

Nyíregyháza centrum:

Nyhza

Összehasonlítás