Egyedi, személyre szabott finanszírozási konstrukciókkal állunk érdeklődő Partnereink rendelkezésére azonnali ajánlatadással! Tekintettel a lehetőségek széles tárházára, illetve Ügyfeleink változatos igényeire, az ezzel kapcsolatos információkat csak hosszabb terjedelemben tudjuk ismertetni, és egyúttal azt javasoljuk, hogy forduljanak bizalommal az AFS Kft. pénzügyi tanácsadóihoz ( Elérhetőség... ), akik 10 telephelyünkön illetve igény esetén házhoz szállítva nyújtanak teljes körű tanácsadást a legmegfelelőbb finanszírozási konstrukció kiválasztásától a kérelmi dokumentációk ( Elérhetőség... ) összeállításán át a szerződések megkötéséig és még azon is túl, ha bármely módosítási igény merülne fel a finanszírozások futamideje alatt.

Magyarországon egyedülálló módon az önjáró/motoros használt gépek esetében azok akár 20 éves koráig, maximum 5 éves(fiatal betakarító gépek esetén 7 éves) futamidejű lízingkonstrukciók is elérhetők. (munkagépek esetén a maximáliasan finanszírozható élettartam 12 év lehet)

Azok számára, akiknek a gépek teljes áfájának megfizetése nem ideális megoldás a futamidő elején, nyílt végű pénzügyi lízinget javaslunk alkalmazni, mely esetében az Áfa megfizetésére és visszaigénylésére a törlesztőrészletek arányában és azok esedékességekor van lehetőség.

Zárt végű pénzügyi lízing esetén az önerővel együtt megfizetett teljes gépértékre vetített Áfa azonnal visszaigényelhető, és törlesztésre fordítandó, mely csökkenti a tőketartozást és így a futamidő alatt megfizetendő kamat összegét.

Mindkét finanszírozási módozat esetén elérhető a mezőgazdasági árbevételhez igazodó szezonális törlesztési ütemezés, mely az év első felében csak kamatfizetést, míg az év második felében töketöresztést és kamatfizetést jelent. Ügyfél minősítéstől illetve az önerő mértékétől függően akár évi kétszeri díjfizetés is lehetséges, mely csak szeptember és december hónapban jelent fizetési kötelezettséget.

Az esedékességek hónapjai teljesen személyre szabottan akár konstrukción belül is módosíthatók aszerint, hogy előre láthatóan mikor áll rendelkezésre a törlesztésre fordítható forrás.  (pl választható:

április             kamat
július               kamat
október          tőke+kamat
január             tőke+kamat

ütemezés, ha ez illeszkedik jobban a bevételek alakulásához)

Mindig az a célunk, hogy a lehető legkevesebb feszültséget okozzák a megkötött konstrukciók Megbízóink cash-flowjában, azaz akkor kelljen fizetni, amikor arra áldozatok nélkül van lehetőség!

 

Minimális önerő szükséglet

Maximális futamidő

Törlesztési ütemezés

Zárt végű lízing

Teljes Áfa+nettó vételár 10%-a

5 év (7 év)

Áfa visszaforgatás 8 hónapon belül + évi négyszeri szezonális/egyenletes vagy évi kétszeri

Nyílt végű lízing

Bruttó vételár 20%-a

5 év

évi négyszeri szezonális/egyenletes

Sztenderd biztosítékok minden esetben:

-          a lízingelt eszköz tulajdonjoga a finanszírozónál, mely a lízingdíjak megfizatése után átszáll a lízingbe vevőre
-          vagyonbiztosítás a gépen (ez nem csak kötelező biztosíték, hanem nagyon előnyös szolgáltatás is Partnereink számára)
-          inkasszó a fő bankszámlákon

Természetesen az igényelt konstrukciós paraméterek változhatnak pénzintézeti partnereink döntési folyamatai során, de sokéves tapasztalatunk alapján bátran állíthatjuk, hogy az előterjesztett kérelmek 97%-át jóvá is tudjuk hagyatni Megbízóink előterjeszthető igényeinek megfelelően.

A finanszírozás mellett a mezőgazdasági/építőipari/anyagmozgatási gépek üzemeltetési körülményeire optimalizált géptörés (belső eredetű törések) és gépbaleset biztosítások is elérhetők, melyeket a finanszírozók feltétel nélkül elfogadnak az eszköz alapú konstrukciók fő biztosítékainak kiegészítéseként. A részletekről érdeklődjenek pénzügyi tanácsadó kollégáinknál az alábbi elérhetőségeken: Pénzügyi tanácsadók

Összehasonlítás