AGRÁRGÉPSHOW 2019? (2019.01.17)

Használtgép üzletág is ismét képviselteti magát az Agrárgépshow-n. Szokásosan a D pavilonban leszünk. Használtgépet nem viszünk, azok maradnak a telephelyienken, de két fővel minden nap jelen leszünk. Alapvetően a weblapon is kínált gépekből tudunk ott is ajánlani, de ha más az igény, arra is igyekszünk megoldást kínálni például Landsbergből.
A pavilon tele lesz gépekkel és lesz show is, játékvásár, stb. Várunk minden érdeklődőt. (Részletek a lenti képre kattintva az Axiál weboldalán.)
Agrargepshow2019 

Miért bizomány? (2019.01.15)

Új szolgáltatásunk kapcsán gyakran kapjuk ezt a kérdést: „Mi értelme?”, „Én is tudom hirdetni.” Egyrészről az értelme a bizományos konstrukciónak, hogy a közvetítő kockázata nem kerül bele az árba, a kínálati árat alapvetően az eladó határozza meg. (Mi bizonyos korlátokat szabunk, ha valaki irreális árat kér, azt nem fogjuk vállalni.) A megbízott bizományos ahhoz ért, hol és hogyan kell hirdetni a siker érdekében, milyen információkat kell a gépről megosztani. Mert hirdetni valóban bárki tud, de nem mindegy hol és hogyan. Értelme továbbá, hogy a megbízott bizományos előszűri az érdeklődőket, az alapvető kérdésekre válaszol, az eladóhoz csak a már komolyabb érdeklődések jutnak el. A kereskedőket gyakran keresik nem csak hirdetés alapján, vagy éppen nincs a kereskedésben olyan gép, amit keresnek, de bizományban hirdet ilyet. Ebben az esetben azt fogja ajánlani. Ha a gépet tárolásra is átadjuk a bizományosnak, akinél sok érdeklődő jár, akkor ez is tovább növeli az eladás lehetőségét. A bizományos értékesítés több mint hirdetés. Előszerződéssel akár önerő is képződhet egy másik vásárláshoz, de ebben már kockázat is van.
Bizományos konstrunkcióinkról bővebben itt olvashat: BIZOMÁNYOS ÉRTÉKESÍTÉS


NHP 2019 (2,5%) (2019.01.14)

Elindult a Növekedési Hitelprogram a tavaly ősszel már beharangozott feltételekkel. Alapavetően a berhuházások vannak a célkeresztben és a 3 évnél hosszab futamidejű fix kamatozású forint alapú hitelek/lízingek. Fiatalabb használtgépeinkhez 5-10 éves korig, mi is tudjuk ajánlani az NHP-t a normál lízing konstrukciók mellett. Általában elmondható, hogy a finanszírozás nem gátolja ma már az idősebb, akár 20 éves gépek lízinggel történő vásárlását sem. Igény, kérdés esetén az Axiál finanszírozós csapata áll készséggel rendelkezésre.
AFSVégre ingyenes jármű információ! (2019.01.11)

2019 januárban elindult tesztüzemben a Jármű Szolgáltatási Platform. Ügyfélkapu regisztrációval, vagy elektronikus személyi igazolvánnyal azonosítás után bárki kérdezhet le forgalmi rendszám alapon jármű információkat, így a kilóméter/üzemóra állását, forgalmi korlátozásra vonatkozó információt is. Sajnos csak rendszám alapon működik, és az üzemóra adatok csak a műszaki vizsgák során rögzítettre korlátozódnak, de így is segíti a tisztánlátást. A külföldről származó gépek esetében sajnos továbbra sem segít, egyenlőre az egységes európai rendszerre még várni kell.

Itt érhető el a rendszer és bővebb információk: https://szuf.magyarorszag.hu/szuf_fooldal#ugyleiras,28c28a1a-7296-4629-8f36-7f3fbe6596c6 Később mobil applikációról is működni fog.

Aki itt nem talál ingyenes adatbázis információt a fenti állami szolgáltatásban, de nyugtalanítja a bizonytalanság, az használja gépinfó szolgáltatásunkat, ami ugyan nem díjmentes, de csak ha érdemi információt találunk rendszereinkben, vagy beszállítóinknál a gépről. Ez nem csak forgalmi rendszámmal rendelkező gépekre vonatkozik. A cél mindkét szolgáltatás esetében a tiszta, átlátható használtgép kereskedelem támogatása.
ÜzemóraÖsszeszedtük 2018 legviccesebb eseteit (2019.01.10)

Mindenhol születnek vicces pillanatok egy munkahelyen, mi összeszedtük, ami a napjainkat mosolygósabbá tette 2018-ban.

Egy partnerünk kicsit egyszerűsítette a francia gyártmányú Gregoire Besson (ejtsd: gregoár besson) gyártmányt és összerakta a jobban ismert George Michael és Charles Bronson nevéből, így lett belőle "George Bronson" eke.

Kezdő üzletkötő kollégánk a sok új információt még nem dolgozta fel kellő részletességgel és a Deutshce Lízing-ből, hallás után "Dolce Lízing" lett. Hát lehet hogy édes az élet a Deutsche Lízinggel...

A Claas bálázók több esetben okoztak nekünk visses pillanatokat, főként elírásból, de lehet néha Freud-i elírás volt: Rollant 350 helyett "ROKKANT 350", de pozítívabb is született "Klassz Rollant".

Kollégám a használtgép felmérőlapra írta, megelőgezeve a gép állapotában, hogy borzalmas: "Képek csak erős idegzetűeknek (16)."

Egy felmért gép gyenge motorja kapcsán ragadtatta el kollégánk magát: "Van benne erő, csak nem jön elő!"

Egy sikertelen fényképezés magyarázata a felmérőlapon: "Kb. 4000 alatt. Azt hittem lefényképztem, de ugrált a ro..dék kijelző!"

Reméljük 2019-ben is lesznek hasonló vicces pillanatok és megoszthatjuk azokat!


2018 mérlege (2019.01.07)

A tavaly év nyár végi, őszi aszály a gépkeresletet, így a használtgépek keresletét is csökkentette. Ennek ellenére a 2018-as év mérlege sem lett lényegesen gyengébb a 2017-es rekord forgalmú évtől. A 23 fős használtgép csapat 645 használtgépet értékesített, 9.5 millió forint/db átlagáron. Eközben 516 db használtgépet számoltunk be 9.6 milliós átlagáron, úgy hogy a készletünk érdemben csökknet a 2017-es zárókészlethez mérten.
A számokból az is következik, hogy a tevékenység nem jövedelmező, de alapvető célja is az új gépek értékesítésének támogatása. A cél ezt úgy tenni 2019-ben, hogy a mérleg nyelve a nulla körül mozogjon.
Sikerekban gazdag boldog új évet kívánunk minden partnerünknek!


 Landsbergben jártunk (2018.12.05)

 November végén három kollégával Landsbergben jártunk, a Claas regionális használtgép centrumában. Az egykori NDK területén jelentős fejlesztések zajlottak az elmúlt évtizedekben, aminek a sok-sok ipari berházás, termelő üzemek a legszembetűnőbb mutatói. A landsbergi centrum nem új, már 10 éve is megvolt, az alapterületet nőtt mióta nem láttuk. Ebben a központban felelnek a mi kelet-közép-európai régiónkért is. 4 kiemelt termékkörük van a kombájn, silózó, traktor, nagykocka bálázó. Egyéb termékekkel a szállítási és egyéb költségek miatt nem foglalkoznak. A gépeik a regióhoz tartozó kereskedőktől származnak és 60-70%-át exportálják, a maradék a hazai piacon talál gazdára. A régi NDK-s kapcsolatrendszerre építették a keleti exportot, ez esetünkben kivétel, mi elsősorban az itthon beszámolt gépeket értékesítjük. Lehetőség van azonban bármely általuk kínált gépet rajtunk keresztül is megvásárolni. Az importra, fuvarra és finanszírozásra innentől számíthat ránk. Évente nagyjából 250 kombájnt, 25 silózót, 100 feletti traktort értékesítenek.

(Cikk módosítva 2019.01.13.)

Összehasonlítás